TRECAD är ett innovativt konsultföretag som stödjer våra kunder med utveckling och konstruktion genom hela kedjan från idé och teknisk rådgivning till konstruktion och produktion av mekaniska och hydraulikbaserade konstruktioner till bl.a. åkeribranschen, entreprenadbranschen och tung industri samt byggnadstekniska konstruktionslösningar. Vi har också kompetens och erfarenhet av att ta fram verkstadslayouter, byggnadsritningar och göra hållfasthetsberäkningar samt producera instruktions- och reservdelsböcker.

TRECAD grundades 2005 och vi har över 20 års erfarenhet
av konstruktionsarbete. Vi jobbar helt digitalt 
i vårt dagliga arbete framförallt i Solid-Works . I det dagliga arbetet jobbar vi även med många partners för produktion av våra konstruktioner och produkter. Ett exempel på detta är när vi utvecklade och tog fram konstruktionsritningar för det nya tillgänglighetssystemet Level-Up för 2Reach AB med syftet att förse fastighetsägare med en ny väg till tillgänglighet som ger lägre kostnader och
höjt fastighetsvärde, samtidigt som de boendes livskvalitet förbättras. Level Up tillverkas av det
innovativa metall- och verkstadsbolaget Weldone Svets i Arbrå strax utanför Bollnäs och marknadsförs och säljs av 2Reach AB.

Exempel på produkter finns under fliken projekt

Vårt team

Lars-Erik Tällberg

VD

Andreas Tällberg

Konstruktör